Депутатите не успяха да изберат председател на 49-ото Народно събрание по време

...
Депутатите не успяха да изберат председател на 49-ото Народно събрание по време
Коментари Харесай

Първият пленарен ден приключи без избор на председател на 49-ото Народно събрание

Депутатите не съумяха да изберат председател на 49-ото Народно събрание по време на първото си съвещание и оставиха решението за утрешния парламентарен ден.

Дотук се стигна, откакто народните представители не поддържаха нито кандидатурата на Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, нито тази на Петър Петров от " Възраждане ". Двете номинации бяха гласувани по азбучен ред.  " За " кандидатурата на Петър Петров от " Възраждане " гласоподаваха 37 депутати, " срещу " бяха 88, а " въздържали се " 39, с което предлагането не беше признато.  " За " кандидатурата на Росен Желязков от ГЕРБ-СДС гласоподаваха 79 депутати, " срещу " бяха 8, а 144 " се въздържаха ", с което предлагането не беше признато. 

След като никой от номинираните не беше определен, Асен Василев от " Продължаваме промяната " отправи предложение Народното събрание да се ръководи на ротационен принцип сред ГЕРБ-СДС и коалиция ПП-ДБ като първа и втора политическа мощ, взаимно с ротация на правна комисия, което ще подсигурява, че ще има съвместен надзор. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР